Kamprapport

Kamprapport: GUTAN PÅ TOPP!

11.april 2011 - 03:40 Lars Jørgen Grønli

TIL - START 2 - 0 : GUTAN SERIELEDERE!

Sigurd snart tidenes målkonge

LES ISBERGETS KAMPRAPPORT MED FYLDIG SPILLERBØRS, SKRÅBLIKK med mere


Herlige scoringer av Mos og Sigurd Rushfeldt sikret TIL-seier og serieledelse. Etter tre serierunder har kun ett lag i tippeligaen unngått tap. Selvsagt er det TIL. Vi er atter en gang på toppen av tabellen. Vi e best i Norges land!


3.serierunde, Alfheim stadion, søndag 10. april 2011.

TROMSØ IL - Start 2 - 0

1-0 Mostafa Abdellaoue (72), 2-0 Sigurd Rushfeldt (78). Dommer: Trond Ivar Døvle - Elendig. Gult kort: Koppinen (TIL) og Kleiven og Børufsen (Start). Tilskuere: 4 328.

På Alfheim:
Tekst: Lars Jørgen Grønli.
Spillerbørs: Lars-Einar Henriksen Kjøren og Lars Jørgen Grønli
Foto: Lars Jørgen Grønli (der ikke annet er nevnt). Bilde av scoringen er lånt fra www.til.no


FORTJENT SEIER

Gutan klatret til topps på tabellen etter den helt fortjente seieren over Start hjemme på Fort Alfheim. Etter en litt innholdsfattig 1.omgang våknet Gutan virkelig etter pausen, og kjørte på hardt. 52 minutter var spilt da Sigurd Rushfeldt tror han har gitt oss ledelsen, men to skalla tullinger vil det annerledes; dommer Trond Ivar Døvle og hans like ukompetente assistent på linja. Scoringen annuleres på grunn av offside på Mos, som verken var nær ballen eller med i spillet. Nok en gang fikk vi altså sett pinlig svak dømming, men heldigvis skulle feilen vise seg å ikke få betydning. For Gutan fortsatte bare å kjøre på mot laget fra sørlandet, og resultatene kom.

Etter 72 minutters spill kom endelig det forløsende ledermålet. Thomas Drage kommer seg fri ute på kanten og legger et herlig nydelig innlegg som Mostafa "Mos" Abdellaoue header kontrollert og rolig rett i mål fra kort hold med et hardt hodestøt. Mos som fikk sin hjemmedebut i TIL-trøya da han ble satt inn som innbytter fra start av i 2.omgang leverte en meget god kamp, og viste klare tegn på at han kan bli en særdeles nyttig spiller for oss i år. At Vålerenga faktisk valgte å låne Mos til oss er fortsatt litt mystisk - men vi klager selvsagt ikke. Mos var på rett sted til rett tid da det ferdigscora innlegget fra Drage kom, og lukter mål.

En annen storscorer av rang skrev seg som vi vet også på scoringslista, for 165. gang i Tippeligaen. Sigurd Rushfeldt, scoringskongen over noen i TIL - og snart også i norsk toppfotball, var den som satte inn 2-0, og det på ekte goalgettervis. Vi skal selvsagt skryte litt av Remi Johansen også. Remis nydelige og presise innlegg havnet hos Sigurd, som brukte både hode og føtter for å "ta oss opp til himmelen igjen".  Sigurds heading fra kort hold ble nemlig først avverget av Start-keeper Høie som fikk ballen rett på seg og ble presset til å gi en retur. Nesten liggende tok Sigurd seg av returen, og med høyrefoten som han har scoret så mange mål med før gjorde han det igjen. Han scoret. Og da KOKTE det på Alfheims tribuner.

REKORD FOR FALL - MEN HVOR KOMMER DEN?

Foto: Elisabeth Brendeløkken, Isberget. (Tjyvlånt fra facebook, men takk for bildet Elisabeth =D).

Vi må nok "korrigere" TILs storskjermteam litt. Da Sigurds scoring ble feiret stod det å lese 165 - 1 mål igjen, på storskjermen (bildet over). Det stemmer jo selvsagt at når Sigurd scorer sitt neste tippeligamål, så har han rekorden. Men 1 scoring til betyr kun tangering av Harald Brattbakks 166 toppseriemål som fortsatt er rekorden i norsk toppserie. På Isbergets banner som ble holdt opp samtidig stod det å lese at det nå kun gjennstår 2 mål. For rekorden skal selvsagt Kong Sigurd av Alfheim og Tromsø ha ene og alene! Ingen fortjener den mer enn Sigurd, som er proff tvers igjennom, og som til tross for at han er godt over 38 år har åpnet årets sesong på en imponerende måte. Selv om vi selvsagt alltid håper at Sigurd scorer på alle sjansene han får, så vil vel de absolutt aller fleste være enig i at det vil være ekstra spesielt for Sigurd å få feire rekorden foran eget publikum på Alfheim - der det hele startet tidlig på 90-tallet.

Fra 2-0 kom og ut var det en transportetappe for oss. Etter at Mos satte inn 1-0 var aldri Start i nærheten av å frata oss poeng. Det var i det hele og store lite Start hadde å by på. Serielederne før kampen hadde et skudd fra Årst som Marcus Sahlman enkelt tok seg av, og et løst og elendig skudd av Hoff som kunne blitt farlig om en med krutt i føttene hadde fått sjansen. Ellers hadde de også noen avslutninger i tillegg, men en rolig Sahlman tok enkelt det som kom.

For vår del er den annulerte scoringa allerede nevnt. I tillegg hadde Sigurd Rushfeldt en bra sjanse tidlig i kampen, etter omlag en halvtimes spill hadde Thomas Drage et skudd som ble reddet på streken av en headende Start-spiller, Mos lå og luktet på scoring (og fikk da også en), og Fredrik Björck hadde et langskudd som gikk like over/utenfor.

"SE PÅ TORE..." - YNDESTAD HEDRET

Tore Reginiussen fylte 25 år søndag, og markerte dagen med comeback for TIL. En bedre bursdag kunne han neppe fått, for etter manges mening var Tore banens beste. Etter å ha vært skadet lenge var Tore sjef i "Kara-rollen" (Kara og Ciss var som kjent borte på landslagsoppdrag med Senegal). Svært lite eller ingenting skulle tyde på at Tore verken har vært ute av TIL en stund eller har vært skadet. Isberget sang bursdagssang til Tore, og den velkjente Tore-sangen kunne også høres.

I det som var TILs hjemmekamp nummer 300 i norsk toppserie, og den 599ende totalt, var det også en annen som jubilerte. Hans Åge Yndestad ble hedret av Isberget for sin kamp nummer 200 i Tippeligaen. TIFO-gruppa hadde laget et stort banner som ble vist frem når spillerne kom på banen (se bildet under).

KAMPRAPPORTEN FORTSETTER UNDER BILDET!

Hans Åge 200 seriekamper, står det å lese på Isbergets hyllest til Hans Åge Yndestad.

"Gutan på topp, Gutan på topp, Gutan Gutan Gutan på topp"!

Isberget-feltet var for øvrig brukbart besøkt mot Start. Like før kampstart så det litt tynt ut på feltet, men flere kom til og nesten som vanlig kunne man registrere flere der i andreomgangen enn i den første...Desverre måtte vaktmannskaper og politi ta seg inn på feltet og fjerne minst en person, muligens tre totalt, som ikke oppførte seg, noe som er beklagelig. De som bare ha seg en sup fra lerka mens kampen pågår bør finne seg andre steder å være enn på A-feltet.
Stemninga var ihvertfall uansett tidvis meget bra, og selvsagt toppet det seg da Mos og Sigurd scoret. Til slutt kunne Gutan gå av banen akkompagnert av Isberget taktfaste sang "Gutan på topp, Gutan på topp, Gutan Gutan Gutan på topp"!

hEEEEEEEYYYYA TIIIIIL!

ISBERGETS UNGDOMSTILBUD TIL DERE MELLOM 16 OG 23:
SE PROMOVIDEO FRA FACEBOOK MED REMI JOHANSEN - KLIKK HER!


ISBERGET.NO-BØRSEN

Spillerbørs på skala 1-10. Tekst: Lars-Einar Henriksen Kjøren. Tallvurderinger: Lars-Einar Henriksen Kjøren og Lars Jørgen Grønli.


Marcus Sahlman 6: Marcus har hovedsakelig en grei dag på jobben. Tar de avslutningene som Start kommer med. Særlig redningen av Oladapos skudd etter 70 min var god. Litt uryddighet trekker ned.

Tom Høgli 6: Meget godt å ha super-Tom tilbake på banen. Ikke mye å se av skaden i dagens spill. Er som vanlig meget trygg defensivt og bidrar godt framover. Gjør seg ofte spillbar og er dermed nyttig for å kunne dreie spillet.

Fredrik Bjørck 5: Fredrik har noen dårlige berøringer og gir bort ballen i enkelte farlige situasjoner. Er likevel trygg i størstedelen av kampen. Har også et kanonskudd etter 69 minutter, men det går dessverre utenfor. Kanskje litt strengt med bare 5, men vi gir midt på treet-karakteren.

Miika Koppinen 6: Miika er som ofte før trygg kampen gjennom. Han får et gult kort for en takling hvor dommeren muligens er noe streng. Han er en bauta defensivt og er også farlig på dødballer.

Hans Åge Yndestad 6: Hans Åge spiller en god kamp og ser ut til å ha grei kontroll på Starts kantspillere. Han jobber også iherdig offensivt. Må dessverre ut med en liten skade etter 67 minutter.

Remi Johansen 4: Remi er fortsatt ikke tilbake i toppslag etter skader og sykdom. Han jobber mye men får ikke den uttellingen han kan få på sine beste dager. Blir derfor usynlig deler av førsteomgang. Kunne muligens vært byttet til pause i stedet for Magnus Andersen. Tar seg litt opp i andreomgang og har en solid målgivende pasning på 2-0-målet. Byttes ut etter 88 minutter.

Tore Reginiussen 7: Utrulig morsomt å se Tore få en slik tilbakekomst i TIL-trøya. Var som sikkert flere litt usikker på hvordan til Tore kom til å klare å erstatte Kara. Selv om det er store forskjeller på de to spillertypene synes jeg Tore gjorde en meget god jobb som defensiv midtbanespiller.  Han var meget sikker med ball og hadde en rekke fine offensive pasninger. Tore hadde også en grei avslutning på mål. Velkommen tilbake skal du være! En av banens beste.

Ruben Yttergård Jenssen 5: Ruben har en litt varierende dag på jobben. Han jobber som vanlig mye og bidrar både defensivt og offensivt. Det store spørsmålet et utnyttelsen av dødballer. Undertegnede og sidetilskuerne talte fem frispark som ble kastet bort av Rubens dårlige valg. Enten ble et frispark 25 meter fra mål til en sentring til egen back eller så ble det foretatt andre valg som hadde det til felles at de viste seg å være ufarlige. Det kan være at de litt merkelige valgene ved dødball blir tatt for å opprettholde tempo i kampen, men i så fall kan det synes som dårlig utnyttelse av mulighetene som dommeren byr på.

Magnus Andersen 4: Magnus spiller med varierende dyktighet i første omgang. Flere perioder spiller han meget bra, mens andre ganger får han unødvendige balltap. Blir byttet ut med Mos i pausen. Det kan diskuteres om det var Remi eller Magnus som i størst grad hadde fortjent å bli erstattet.

Sigurd Rushfeldt 7: Sigurd viser atter en gang at de gamle er eldst. Han jobber iherdig og setter ballen i nettet to ganger. Den første gangen velger linjemannen å signalisere for offside da Mos er med på å skjerme ballen i mål, men den andre scoringen klarer verken Startspillerne, linjemann eller dommeren å gjøre noe med. Dommerens diskutable beslutning kan ikke ta fra Sigurd en meget god prestasjon.

Thomas Drage 6: Thomas jobber som vanlig bra og er en trussel i bakrommet til Start. Har en meget god avslutning på mål etter 33 min, men scoringen hindres på streken. Blir trukket ned som venstrekant i andreomgang og har da et nydelig målgivende innlegg som Mos setter inn. Vi er litt snill og gir 6, kanskje skulle det bare vært en femmer her.

Innbyttere:

Mostafa  (Mos) Abdellaoue 7: Mos kommer inn i andreomgang og markerer seg fra første stund. Han er en konstant trussel for Start og bidrar også defensivt som førsteforsvarer. Blir ifølge linjedommeren dessverre litt for delaktig i Sigurds skjerming av ballen og scoringen blir derfor annullert. Gjør det godt igjen kun kort tid senere da han header inn et godt innlegg fra Thomas Drage og scorer i sin Alfheim-debut.  Mos virker fotballklok og jobber som en terrier blant Starts forsvarsspillere og snapper flere ganger ballen fra tregere motspillere. Fortsetter Mos på denne måten vil han få en flott periode i TIL-trøya. Vurderes som TILs beste spiller i dag. Det er bare å sende en stor takk til Martin Andresen og resten av VIF for at de vurderte at Mos var en spiller de kunne klare seg uten.

Ludvig Rinde: Ludvig kommer inn for Hans Åge Yndestad etter 67 minutter og gjør ingen dårlig kamp, særlig siden Start på dette tidspunkt ser ut til å ha mistet motet. Jobber godt på venstreback og det er godt å se at TIL har dyktige juniorer. (Børspoeng krever minimum 30 minutters spilletid).

Steffen Nystrøm: Steffen kommer inn for Remi Johansen etter 88 minutter, men rekker ikke å utrette noe.

* Ludvig Rinde fikk sin offisielle a-lagsdebut for TIL.
*Tore Reginiussens første TIL-kamp siden høsten 2009.
*Mos fikk sin første hjemmekamp som TIL-spiller.


SUPPORTERBILDER

Artikkelen fortsetter under bildene!

Litt snø i lufta tidlig på dagen, lett regn før kampstart, og kaldt i lufta. Dermed var det desverre som vanlig god plass på tribunene. Spilleforholdene var det derimot ikke noe å klage på. Vi hadde håpet på 5 000 i denne kampen, men kun litt over 4 300 tilskuere ble registrert. Vi håper kampene mot Odd 2.påskedag og Sarpsborg 16.mai øker snittet så langt betraktelig.

Ikke alle bryr seg nevneverdig over at temperaturen ikke er særlig vårlig for tida. Isbergets nestleder Martin Karlsen lot ihvertfall ikke drakten være skjult!

Ville tilstander på felt A! Andreas Karlsen rekker tunge, men hang ikke med geipen ;)

Fra A-feltet.

Unge og noen litt eldre Isberget-medlemmer på kamp. Mobilfoto: Alf Edvard Masternes, isberget.no.

Noen gulkledde supportere hadde også funnet veien til Nord-Norges hovedstad. Disse fire var innom Fun Pub før kampstart. Også etter kampen var en gjeng i gult innom Isbergets faste samlingssted. Mobilfoto: Alf Edvard Masternes, isberget.no.

"...RUNDENS SLEIVSPARK og sånn..."

Rundens sureste (og eneste) 4-målsscorer var Rade Prica. Den svenske målmaskinen snudde på egen hånd 1-3 til 4-3 mot LSK for bunnlaget RBK med et ekte hat-trick. Prica scoret alle fire målene for hjemmelaget. Men det holdt bare til ett poeng for bunnlaget Rosenborg, som ligger tredje sist på tabellen, med en kamp mer enn Molde som ligger nest sist, og som spiller mandag.

Rundens hjørnespark må vel være corneren LSK fikk mot bunnlaget RBK på overtid og som endte med at Frode Kippe sørget for at bunnlaget forble nettopp et bunnlag, da han satte inn 4-4 på over-overtid. Som regel er det RBK som får gaver av dommeren som hjelper de til poeng, men denne gangen var det bunnlaget som fikk en merkelig dommeravgjørelse mot seg som motstanderne utnyttet. Corneren skulle nemlig aldri vært gitt, ettersom ballen gikk ut via en LSK-spiller. Men så fikk jo bunnlaget RBK en gratis straffe av dommeren som gjorde at de kom inn i kampen igjen til 2-3, så bunnlaget har liten grunn til å klage over dommerens feil.

Rundens "matchvinner" utroper vi Stefan Strandberg som. Vålerenga-spilleren kastet seg resolutt frem på et innlegg og headet ballen kontant i nettmaskene. Desverre for Vålerenga var det i eget bur i kampen mot Stabæk, og ble kampens eneste mål. Vi er selvsagt også full av beundring over Trond Olsens avklareringsforsøk for bunnlaget RBK i kampen mot LSK. På ekte målscorervis viste Trond Olsen at han fortsatt kan sette ballen i mål da han sparket ballen rett i eget nett etter et skuddforsøk fra LSK, og gav Lillestrøm ledelsen 2-1. Olsen som hadde et fullstendig mislykket opphold i LSK for noen få år siden fikk altså til slutt sin første tippeligascoring for Lillestrøm...

Rundens venstreback var han kanskje ikke, men jaggu scoret Tromsøgutten Jo Nymo Matland igjen for sitt Sarpsborg. Sarpsborg slo Sogndal 1-0 etter en fin scoring fra Matland. Med 2 mål er Matland Sarpsborgs toppscorer så langt og har vel tatt tippeliganivået ganske bra så langt...

Rundens flaueste pauseunderholdning er vanskelig å kåre siden vi ikke så hva som skjedde i pausen på de 6 kampene som ikke ble spillt på Alfheim. Men den på Alfheim var pinade ikke mye å skrive hjem om...Faktisk er vel den sammenrulla jointen som står borte på Familietribunen regelrett hysterisk morsom til sammenligning.

Rundens rop fra tribunen kom kanskje på Alfheim? Et av Isbergets medlemmer fikk i alle fall frem smilet hos mange rundt seg når han gaulte følgende til Starts gamle TIL-helt Ole Martin Årst som kjempet om ballen like foran Isberget-feltet: "HUT DÆ HJÆM ÅRST"! :)

Rundens best mottatte bortespiller var vel trolig nevnte Årst. I år som i fjor ble Årst møtt av en solid dose applaus fra Alfheims publikum, og jammen ble også Årst-sangen som i mange år var en hit på Alfheim børstet støvet av.

 

Kommentarer til denne kamprapporten kan skrives inn direkte på denne siden.
Klikk på "Legg til kommentar" nedenfor.

 

 

Lagret under: Kamprapport

Isbergetlupen 2015

#KlubbPoeng
1Molde46
2Rosenborg41
3Strømsgodset38
4Vålerenga38
5Odd36
6Lillestrøm35
7Tromsø34
8Viking32
9Haugesund29
10Aalesund27
11Bodø/Glimt25
12Sarpsborg 0824
13Sandefjord24
14Start22
15Stabæk21
16Mjøndalen18
© 2010 Isberget Supporterklubb | Admin login