Nyheter

Isberget-Lupen 2011: Brann på kanten av stupet?

28.feb. 2011 - 00:02 Isberget.no

Isberget-Lupen har allerede sendt nyopprykkede Sarpsborg rett ned. Med seg får de selskap av en klubb med lang fartstid i toppetasjen. På 15.plass finner vi nemlig Sportsklubben Brann.


NR. 15 - BRANN

Tekst/publisert av: Lars Jørgen Grønli.
Adeccoligaen venter på Bergens storhet! Noe oppsiktsvekkende er det kanskje å tippe en rimelig stor klubb som Brann på nedrykk, men denne sportsklubben fra Bergen som i de siste årene har blitt mer enn uspiselig for mange TIL-fans, står kanskje omsider på kanten av stupet. Vi tror det vaklende storlaget ramler utfor.

Hvorfor? Klubben er ribbet for profiler som ikke er erstattet godt nok. Riktignok ble unge (21 år) Bentley hentet fra Odd for noen millioner, men fra i fjor er en klassespiller som Huseklepp borte, noe som også er et stort minus i seg selv siden han var en av få man kunne like i denne klubben. På den annen side er en spiller som Eirik Bakke borte, noe som gjør klubben litt mindre uspiselig..

Men Bakke var en viktig spiller likevel, og når også spillere som Petter Vaagan Moen og Jan Gunnar Solli er forsvunnet, samt at flere andre også har forlatt, tror vi det blir mange pipekonserter og rop om hoder servert på fat i Bergen i 2011. Laget slet i bunnstriden i 2010-sesongen MED alle de nevnte spillerne i klubben, nå er de borte. Det er også Branns status som tippeligalag etter årets sesong.

Isberget.no har for morro skyld også valgt å presentere Isberget-Lupens omtale av Brann som videoinnslag på Isberget-TV. Innslaget på omlag 9 minutter er filmet med et kompakt digitalkamera, i et høyst provisorisk "studio", og det er selvsagt ikke "TV-kvalitet" over det, men som sagt, det er kun for morro skyld...Programleder Lars er heller ikke like kamera-vant som kjeftesmella Davy eller morroklumpene Thomas&Harald, men vi tar likevel sjansen på å kringkaste (makk?)verket ;)

Lupen fortsetter under videovinduet fra youtube.


Vurdering av Brann på skala 1-10. Vurderinger av Lars Jørgen Grønli, Frank Ronny Larsen og Arne J. Johnsen.

Keepere:
5.
Håkon Opdahls tabbekvote burde vel for lengst vært full, men neida. I tillegg er han skadeutsatt. Arne mener reserven, importen fra Sogndal, Piotr Leciejewski er en bedre keeper, men han mangler erfaringen fra dette nivået. Vi er enige om at en femmer får holde her.

Forsvar:
5.
Mye gammelt, mye svakt nivå. Bjørnar Holmvik og Hassan El Fakiri er for eksempel latterlig dårlige. Zsolt Korcsmar trekker opp, bra med erfaring og flere spillere kan bekle flere plasser - men det er tynt. Ellers kan Birkir Sævarsson og Christian Kalvenes nevnes. Arne synest 4 får holde, Lars og Frank falt ned på 6, så da velger vi å møtes på halvveien: 5 til forsvarsrekka hos Brann.

Midtbane:
4. Ekstrem tynn lagdel, nesten bare defensive fibre. Tilnærmet alt vil avhenge av Erik Mjelde offensivt. Man har hentet inn Kongsvingers Carl-Erik Torp uten at vi lar oss imponere av det. Vi glemmer selvfølgelige ikke han som har "verdens reneste taklinger", villmannen Rudolph Austin.

Angrep:
5.
Huseklepp er borte, og det vil nok merkes. Diego Guastavino har slitt i Brann, og mye vil avhenge av han nå. Nigerianske Kim Ojo som kom fra Nybergsund kan være spennende, men er uprøvd på tippeliganivå. Det samme kan sies om den brasilianske unggutten Jacinto Júnior Conceição Cabral (19 år i mars), som går under navnet Juninho. Lagdelen så veldig tynn ut frem til Brann kjøpte "Bentley" (Chukwuma Akabueze) fra Odd for noen dager siden. Bentley er fra Nigeria, men har til tross for at han bare er 21 år vært fire sesonger i Odd der han har markert seg bra. Om han slår til i Brann er det en styrke for angrepet. Arne hadde først satt 3 her, og vi lå an til å lande på en firer, men vi strekker oss opp til 5 etter Bentleys ankomst, en svak femmer forøvrig.

Trener:

4. Rune Skarsfjord (40). Skarsfjord junior er nok en av tippeligaens svakeste trenere. Han var med som assistent i Steinar Nilsens regime i Brann, men fikk merkelig nok opprykk til hovedtrener når Brann fant ut at all elendigheta i klubben skyldtes trener Steinar Nilsen (som etter eget utsagn verken sa opp eller ble sparket...). Skarsfjord gjorde det for øvrig brukbart som trener i Haugesund før han kom til Brann. Arne mener Skars av og til virker helt forvirret, men at han har kvaliteter. Skarsfjord er ellers en ærlig type virker det som, og han virker som en OK fyr (men vi liker nå faren hans bedre her nord :D). Vi er enige om at karakteren her blir under middels, en firer.

Benk:
3.
Stallen er veldig tynn.

"X-faktor": 1 i bonuspoeng. Stallen er tynn og flere forsterkninger kan kanskje forventes (?). Publikum kan være en bidragsyter, men også det motsatte.Hjemmebane:

Brann stadion.

Stadionanlegget i Bergen er et av tippeligaens største, med en kapasitet på ca 17 000. Stadion ble oppført allerede i 1919, og er et av landets eldste, men er selvsagt nå et moderne anlegg.

Det ligger plassert et stykke utenfor bykjernen (3 km), så det anbefales vel transport på hjul eller motor for å komme seg fra sentrum og til stadion. Banen er naturgress (til tider potetåker). I Bergen selger de forresten ikke sesongkort, der kaller de det for "partoutkort".

Bortesupportere plasseres på felt R og S, som er på enden av den ene langsiden. TIL-supportere har tidligere opplevd billettkaos i forbindelse med kjøp av billetter til bortefeltet.

Supporterklubb/supportere:

Brann Bataljonen Bergen. www.bataljonen.no.
Man syntest tydelig vis at ord delinger var morsomme i Bergen, og dermed døpte man supporter klubben for Brann Bataljonen Bergen..... ;)

De er mange og gir bra med lyd fra seg når de trøkker på,og de kan være den 12.mann -  men publikum i Bergen er også kjent for å pipe for den minste ting. Ellers er det nok ikke supporterne vi har så mye imot, men heller enkelte spillere og ledere i Brann. Om publikum som helhet i Bergen er det sagt at de kan variere mellom å være fantastiske eller helt latterlige. Det har mer enn en gang haglet gjenstander inn på banen fra bermen, den mest kjente gjenstanden er selvsagt biljardkulen som kom flyvende inn på banen i et forsøk på å treffe Evertons keeper i en e-cupkamp for ca 3 år siden.

De er ihvertfall engasjerte, det skal de ha. Supporterne i Bergen går ikke av veien for å aksjonere og er gode i medgang. I motgang er de i likhet med mange andre ikke fullt så bra.

Hatfaktor:

Vi kunne sagt mye om Brann, men det meste er sagt fra før så vi dropper det. Men mange har fått nok av enkelte der i gården for å si det slik. Supporter vs supporter er det likevel ikke noe særlig hatforhold her selv om det på diverse nettdebatter har vært full krig. TIL-supportere går fortsatt nokså trygt rundt i Bergen skulle vi tro, og det samme gjør nok Brann-frelste i Tromsø. Da er det kanskje verre med forholdet til Vålerenga, LSK og RBK for Brannsupporternes del, og motsatt vei. Da snakker man i alle fall om hatoppgjør. Supportere av Viking, Haugesund og Sogndal skal også ha et noe anstrengt forhold til Bergensklubben. Kort sammenfattet kan vi vel (litt overdrevent) si at alle unntatt Brann-fansen hater/ikke liker Sportsklubben fra Bergen.

Total sum: 27. Det ser skummelt ut for Brann denne sesongen.

Inntil Bentley ble kjøpt var vi i lupen veldig, veldig skeptiske til Brann. Arne mente sågar det pr dags dato var "tidenes dårligste" Brann-stall. Også Frank hadde veldig liten tro på Brann, men mener Bentley er en styrke. Undertegnede satte først Sogndal under Brann, men etter en ny runde kommer vi frem til 27 i sum, samme tall som for Sogndal. Men der de nyopprykkede har alt å vinne har den tradisjonsrike Bergensklubben alt å tape. En ny sesong i nedrykksmyra vil tære på. Vi tror det ender med en nedrykkskamp for Brann, der de kriger mot Sogndal og kanskje et lag til om trygg grunn, men at Bergensklubben deiser ned til nivå to.

Og vi ser gjerne at det skjer også.

ISBERGET-LUPENS TABELL:

 1. -
 2. -
 3. -
 4. -
 5. -
 6. -
 7. -
 8. -
 9. -
 10. -
 11. -
 12. FREDRIKSTAD.......34
 13. -
 14. SOGNDAL..............27
  ------------------------------
 15. BRANN...................27
 16. SARPSBORG.........24

Vi har hittil fulgt fjorårets slutt-tabellplasseringer når vi har publisert tipsene. Til nå har vi plassert de tre nyopprykkede lagene - og Brann, som endte som det siste laget i tippeligaen på trygg grunn (nr 13 i fjor). Fremover vil vi ikke nødvendigvis følge samme mønster.

Ved å klikke på lagene i Isbergetlupen-tabellen som står på høyresiden av denne artikkelen kan du komme direkte til tidligere publiserte tips. Sjekk også ut Lupens samleside HER.

ISBERGET-LUPEN 2011 ER LAGET AV LARS JØRGEN GRØNLI (Ansvarlig luperedaktør), FRANK RONNY LARSEN OG ARNE J. JOHNSEN.

Kommentarer og diskusjoner om dette tipset kan skrives inn på denne siden. Klikk på "Legg til kommentar" under den røde streken.

 

Lagret under: Artikler

Isbergetlupen 2015

#KlubbPoeng
1Molde46
2Rosenborg41
3Strømsgodset38
4Vålerenga38
5Odd36
6Lillestrøm35
7Tromsø34
8Viking32
9Haugesund29
10Aalesund27
11Bodø/Glimt25
12Sarpsborg 0824
13Sandefjord24
14Start22
15Stabæk21
16Mjøndalen18
© 2010 Isberget Supporterklubb | Admin login