Nyheter

Isberget-Lupen 2011: Lillestrøm

04.mars 2011 - 00:23 Isberget.no

Lillestrøm har de siste årene kjempet på nedre halvdel av tabellen. Man har nok ambisjoner om å igjen kunne bli et topplag, men Isberget-Lupen ser ikke for seg LSK-suksess i år. På vår tabell står det...
Oppdatert: 8.mars 2011 - 11:25


NR. 11 - LILLESTRØM

Tekst/publisert av: Lars Jørgen Grønli.

LSK har de siste årene vært godt plantet på nedre tabellhalvdel, og der blir klubben værende også denne sesongen. Man drømmer seg nok tilbake til de glade dagene på siste halvdel av 70- tallet samt 80-årene, da Lillestrøm var en medaljegrossist. Av klubbens 16 seriemedaljer kom 10 av de i løpet av 14 sesonger i perioden 1976-1989 (4 gull, av fem totalt). I denne perioden ble det også 4 cupgull. De siste 20 årene har det derimot blitt kun 4 seriemedaljer og en cuptriumf. Storhetstiden er kun et fordums minne.

De tre siste sesongene har de gule og svartkledde havnet som nummer 12,11 og 10. I år blir det en ny 11.plass. Ni sesonger er spillt uten LSK på medaljeplass i serien. De vant cupen i 2007, men siden har nedturen startet. I 2008 unngikk de så vidt nedrykk, men LSK står fortsatt i toppetasjen, og er det laget som har spilt lengst der siden de rykket opp i 1975. Forrige gang LSK bokførte et nedrykk var i 1965 da de rykket ned fra 3.divisjon, kan wikipedia fortelle oss.

LSK havner nok ikke i nedrykksgjørma i år heller, men de er heller ikke gode nok til å kjempe om medaljer. Men i en jevn serie kan de fort gjøre et byks oppover på tabellen.

Isberget-TV har ikke laget innslag om LSK, men er tilbake senere i lupen med flere videoinnslag.


Vi vurderer LSK-stallen på skalaen 1-10. Tekst/vurderinger: Lars Jørgen Grønli, Arne J. Johnsen og Frank Ronny Larsen.

Keepere:

6. Stefan Logi Magnusson er bra, men kan finne på en del rart påpeker Arne. Alexander Nadj er ubeskrevet. Arne ville gitt 5, men lupen lander på en sekser her.

Forsvar:

6. Frode Kippe er sjefen, er både høyt og lavt, men er ikke alltid like fair - ellers holder forsvaret bra stand og de har brukbar dekning. Steinar Pedersen er også et velkjent navn, og gjør det greit, når han ikke syter og bærer seg. Spillere som Lars Kristian Eriksen og Karim Essediri nevner vi også. Essediri, som gjorde gode sesonger hos oss i tiden i nord, kan brukes både som back og offensiv kantspiller.

Midtbane:

5. Nosa Igeibor må ta noen steg, ellers er det mye ungt bak rivjernet Espen Søgård. Kan bli å slite en del i år, god dekning i forsvaret gjør at ett par derfra kan trekkes opp. Har spillere her som kan bli spennende å følge også, slik som f eks Mathis Bolly.

Angrep:

6. Arild Sundgot er alltid der, men scorer mindre og mindre, og må score litt mere, Anthony Ujah er meget god,  og Bjørn Bergmann Sigurdarson må ta enda større skritt. Har også Edwin Eziyodawe som kan nevnes. LSK scoret 51 mål ifjor, kun tre lag puttet flere baller bak motstanderne en hva LSK gjorde.

(oppdatert 8.mars: omtalen som tidligere stod her av Ujah var ment for Sundgot! Det er han som må score litt mere...Sånn kan det gå med klipp og lim fra dokumentene våre..  ;) ).

Benk:

6. Virker noe tynt på midten. Men bra dekning posisjonsmessig ellers. Har en grei størrelse på stallen. Bakover har man en del å velge i.

Trener:

6. Henning Berg (41). Med mellomnavn surpomp. Berg er en liten luring, men har et stort press på seg. Han er autoritær, og er absolutt ikke redd for å kalle en spade for en spade, men går ofte sur som sagt. Er god med unge spillere. Har vel ennå til gode å imponere som LSK-trener. Berg gjorde en god jobb i Lyn. En av tre i lupen mente fem fikk holde, men to av tre syns det var for lite, og vi ender på 6. Berg har potensiale.

Hjemmebane:

Lupen fortsetter under bildet.

Åråsen (Foto fra www.lsk.no). Tilskuerkapasitet på 12 500. Naturgress. Ble åpnet i 1951.

Stadion ligger i gåavstand fra sentrum av Lillestrøm, og daglig passerer et utall tog fra NSB og flytoget vegg i vegg med den ene langsiden. Et rimelig moderne annlegg, men langt fra blant de peneste stadionanleggene i Norge. Taket over kortsiden der bortesupportere plasseres imponerer ikke. At det også er boliger i stadionanlegget, og like bak bortefansen er heller ikke særlig flott, og har tidligere ført til uro under kamper. Men av positive ting å nevne, så må vi skryte av burgerne rett fra grillen som man kan få kjøpt på Åråsen ;)

Bortefans plasseres altså på den ene kortsidetribunen, på Diadora-tribunen (lille bildet, foto fra www.lsk.no). Fasilitetene der, med minus av et ikke alt for bra tak og beboere i leilighetene like bak, er bra.
God info om bortefeltet på LSKs nettsider.

Du blir ALDRI ensom som TIL-supporter på Åråsen når vi spiller mot LSK. LSK borte er en av de lettest tilgjengelige kampene for TIL-fans å få med seg live på bortebane, med nærheten til Oslo og Gardermoen, og det er alltid et bra antall TIL-supportere tilstede når Gutan gjester Åråsen. Bildet under er fra 2009, da det endte 2-2 (Foto: Lars J. Grønli).
Lupen fortsetter under bildet.

Supporterklubb:

Kanari-fansen Lillestrøm (KFL). Nett: www.kanari-fansen.no eller bare www.kfl.no. De er veldig mange på kamp, og de gir lyd fra seg stort sett kontinuerlig fra start til slutt, og er å regne som en god støttespiller fra tribunehold. Ikke alle mener at lyden er særlig bra, trommer er noe mange er kritiske til, men det funker bra på Åråsen, selv om det tidvis kan høres ensformig og kjedelig ut for noen. De synger også ofte slik at det runger over stadion. For 4-5 år siden var medlemstallet i KFL ca 5 000. Vi har ikke funnet oppdatert medlemstall.

Bortsett fra Kanarifansen er det derimot jævlig dødt på Åråsens tribuner, bortsett fra når LSK leder og trøkker på.

Hatfaktor:

Den er nok tilstede her. LSK er en klubb det er lett å ikke like til tider, og stedet Lillestrøm er ikke stort å skryte av. Noen vil nok si det er et høl! Av spillere vi ikke liker kan vi nevne Kippe, og kanskje særlig Espen Søgård

Men vi har et ganske fint forhold til LSKs supportere. Isberget-medlemmer og andre TIL-fans bruker å stikke innom LSK-fansens samlingssted Martin`s i sentrum av Lillestrøm før kamp (bildet under. Foto: Lars J. Grønli), og det er som regel også en del LSK-fans på kampen lagene imellom på Alfheim.

Lupen fortsetter under bildet

Det er nok derimot å regne som klassisk hat-oppgjør når LSK møter Vålerenga, og også mot RBK og Brann. LSK-Vålerenga regnes vel også som et høyrisikooppgjør i norsk fotball. Miljøet rundt LSK har også avlet endel casuals.

Total sum:

35. LSK har ikke styrket stallen siden ifjor. Tre sesonger på rad godt nede på nedre tabellhalvdel. I år blir den fjerde på rad. Kanarifuglene blir nr 11 i årets tippeliga.

 • Som alle vet banket TIL Lillestrøm hele 4-1 i cupfinalen i 1986. Den kampen glemmes nok aldri.
 • Etter en evighet uten TIL-seier på Åråsen (for det meste bare tap) vant vi tre sesonger på rad borte mot Lillestrøm, i 2005, -06 og -07. I -08 og -09 endte det med uavgjort. Men i 2010 ble det atter en gang tap.

 


 

ISBERGET-LUPENS TABELL:

 1. -
 2. -
 3. -
 4. MOLDE.................40
 5. -
 6. -
 7. STABÆK...............37
 8. -
 9. -
 10. -
 11. LILLESTRØM.........35
 12. FREDRIKSTAD.......34
 13. -
 14. SOGNDAL..............27
  ------------------------------
 15. BRANN...................27
 16. SARPSBORG.........24

Vi har valgt å presentere tipsene i rekkefølge ut fra hvilken plassering lagene kom på i fjor. De tre nyopprykkede lagene, så fra nr. 13 og oppover.

Ved å klikke på lagene i Isbergetlupen-tabellen som står på høyresiden av denne artikkelen kan du komme direkte til tidligere publiserte tips. Sjekk også ut Lupens samleside HER.

ISBERGET-LUPEN 2011 ER LAGET AV LARS JØRGEN GRØNLI (Ansvarlig luperedaktør), FRANK RONNY LARSEN OG ARNE J. JOHNSEN.

Kommentarer og diskusjoner om dette tipset kan skrives inn på denne siden. Klikk på "Legg til kommentar" under den røde streken.

Lagret under: Artikler

Isbergetlupen 2015

#KlubbPoeng
1Molde46
2Rosenborg41
3Strømsgodset38
4Vålerenga38
5Odd36
6Lillestrøm35
7Tromsø34
8Viking32
9Haugesund29
10Aalesund27
11Bodø/Glimt25
12Sarpsborg 0824
13Sandefjord24
14Start22
15Stabæk21
16Mjøndalen18
© 2010 Isberget Supporterklubb | Admin login